Psycholoog

 

Naast mijn coachingspraktijk heb ik ook voor › Psytrec gewerkt. Het Psychotrauma Expertise Centrum. Het is een centrum voor mensen die PTSS, Post Traumatische Stress Stoornis, hebben. Dit zijn mensen die één of meerdere ernstige trauma's in hun leven hebben opgelopen en daardoor niet meer normaal in het dagelijks leven kunnen functioneren. De belangrijkste symptomen van PTSS zijn herbelevingen, verhoogde waakzaamheid en vermijdingsgedrag van alles wat een herbeleving zou kunnen triggeren.

Psytrec heeft een behandelprogramma opgesteld dat ondersteund wordt door wetenschappelijk onderzoek. Clienten verblijven vier dagen intern, gaan vier dagen naar thuis en verblijven wederom vier dagen intern. De dag bestaat uit een aantal EMDR of Exposure behandelingen, veel sporten en 's avonds Psycho Educatie. Het is vooralsnog een uniek concept in Nederland en in de wereld.

Wat mij persoonlijk aanspreekt bij deze behandelmethode is de combinatie en intensiteit van de mentale interventie en de fysieke activiteit. Doordat deze groep mensen angst voor de angst hebben, zijn ze constant alert op hun omgeving om die angst niet meer te hoeven ervaren. Hun lichaam is o.a. door de hoeveelheid adrenaline en cortisol sterk vermoeid maar de amygdala in de hersenen blijft alarm slaan waardoor men hyperallert blijft. De hormoonafgifte die door de hersenen aangestuurd wordt, verhindert hen te herstellen. Door EMDR of exposure toe te passen, wordt o.a. de hormoonafgifte gereguleerd en kan het lichaam langzaam weer herstellen en in ontspannen toestand raken. Door lichamelijk in beweging te blijven wordt de behandeling geintensiveerd en hebben de mensen nagenoeg geen mogelijkheid om terug te vallen. Als de behandeling aanslaat merken ze dat hun hoofd leger raakt en dat ze zich rustiger voelen. Dat ze weer dingen ondernemen die ze voorheen niet meer deden. Ik ben dankbaar dat ik mocht werken met en voor hen.

 

V-circkel Academie

Locatie

Mijn coachingspraktijk is gevestigd op Landgoed Zonnestraal. Het is een voormalig sanatorium dat ontworpen is door de architect Duiker, prachtig gelegen midden in de bossen tussen Hilversum en Loosdrecht.

Landgoed Zonnestraal
Hoofdgebouw
Loosdrechtse Bos 15-17
1213 RH Hilversum
Google Maps

 
Kyra Timmerman
Coach
Trainer
Psycholoog